Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova

Centrul Naţional de Expertize Judiciare

A A A

105 ani de la înfiinţarea expertizei judiciare în Ucraina

Published on: Wed, 07/11/2018 - 14:50

                                                                            

 

    La 04 iulie 2018 Institutul de Cercetări Ştiinţifice de Expertize Judiciare din Kiev a celebrat  105 ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie ICŞEJ din Kiev a organizat  o conferinţă internaţională ştiinţifică  cu genericul  ”Problemele actuale ale standardizării în activitatea de expertiză judiciară. Perspective de dezvoltare”, la care au participat personalităţi remarcabile din Ucrainaşi încă unsprezece ţări ale lumii, inclusiv şi  experţi judiciari din cadrul Centrului Naţional de Expertize Judiciare din Republica Moldova.

    Forumul  a avut loc în incinta Palatului Republicii în or. Kiev. Angajaţii CNEJ au susţinut o prezentare în faţa participanţilor la conferinţă, la care au pus în discuţie problemele legate de trecerea laboratoarelor de expertiză judiciară acreditate conform ISO/CEI 17025, la versiunea nouă a standardului.  Lucrarea în cauză, sub formă de articol ştiinţific,  a fost publicată în culegerea de lucrări a conferinţei ( pag.124-128).

    În cadrul conferinţei, Centrul Naţional de Expertize Judiciare a fost decorat cu diploma Ministerului Justiţiei Ucrainei pentru colaborare fructuoasă şi activă cu ICŞEJ din Kiev şi contribuţie la dezvoltarea ştiinţei criminalistice şi expertologiei.

 

 

LMŞ CNEJ