Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova

Centrul Naţional de Expertize Judiciare

A A A

Participarea angajaților CNEJ la conferința internațională științifică cu genericul ”Istoria și contemporaneitatea formării experților judiciari” din 25,26 octombrie curent, desfășurată în or. Minsk, Belarus.

Published on: Wed, 10/31/2018 - 16:42

 

            Forumul  a avut loc în incinta Institutului de perfecționare și ridicare a calificării cadrelor de experți judiciari a Comitetului de Stat de Expertize Judiciare. La lucrări au participat instituțiile de profil din Belarus și delegații din Kazahstan, Ucraina și Rusia.

          În cadrul conferinței am studiat practica de lucru ale acestor țări, la capitolul formării cadrelor în domeniul expertizei judiciare, probleme la instruirea inițială și continuă, standardele de instruire etc. 

            Delegația CNEJ a prezentat o lucrare (Unele aspecte problematice contemporane în efectuarea expertizelor, autori Cataraga O. și Petcovici P.), care va fi publicată în culegerea cu materialele conferinței.        

            De menționat, întrucât la noi în țară lipsește o școală de experți judiciari, CNEJ  a încheiat un acord de colaborare  cu Institutul de perfecționare și ridicare a calificării cadrelor de experți judiciari a Comitetului de Stat de Expertize Judiciare. În acest sens vom avea posibilitatea  formării calitative a cadrelor de experți judiciari în domeniile necesare țării noastre