Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova

Centrul Naţional de Expertize Judiciare

A A A

Ședința de bilanț a Proiectului Națiunilor Unite pentru dezvoltare în Republica Moldova.

Published on: Fri, 07/27/2018 - 06:41

 

La 26.07.2018  a avut loc raportarea rezultatelor atinse de către PNUD pe segmentul suportului acordat reformei justiției, pentru jumătatea de an 2018.

 

Acest proiect a debutat în 2014 și finalizează în septembrie 2019. Succese frumoase au fost atinse în privința CNEJ. Prin proiectul respectiv a fost acreditat în 2017 Laboratorul de expertize Judiciare Criminalistice, la expertiza judiciară grafoscopică și curent se extinde pe domeniul dactiloscopiei și expertizei circumstanțelor accidentelor rutiere.  În contextul dat, de către PNUD a fost acordat suport financiar în vederea instruirii angajaților CNEJ, inclusiv peste hotarele țării.

 

În 2017, CNEJ a încheiat cu PNUD un acord de cofinanțare, destinat reconstrucției clădirii de bază a instituției și reutilării laboratoarelor criminalistic, a materialelor și substanțelor și tehnic auto. Deja pe acest compartiment s-au realizat cu succes mai multe activități. Este spre final proiectarea lucrărilor de reconstrucție și se preconizează începerea acestora în septembrie-octombrie 2018, se așteaptă livrarea echipamentului pentru laboratorul de materiale și substanțe, deja  a fost  cât și a fost procurat echipament performant pentru expertiza tehnică auto.

 

Totodată, economiile obținute de la procurarea echipamentului planificat, vor fi redirecționate pentru dotarea laboratorului criminalistic cu un comparator spectral.

 

Întreg colectivul CNEJ aduce mulțumiri echipei PNUD pentru activitate fructuoasă și profesionalism, de care dați dovadă în permanență și vă dorește succese în continuare întru realizarea scopurilor   nobile de a face justiția cât mai accesibilă, transparentă și credibilă în slujba oamenilor.

 

 

Cu o deosebită considerațiune, administrația CNEJ.